Duizendblad

De duizendbladmethode was in het oude China de meestgebruikte methode voor het verkrijgen van een antwoord van de Yijing. Hij duurt langer dan de muntenmethode, maar de repeterende handelingen en de daaraan gebonden tijdsduur maken de methode zeer meditatief. De aandacht die je aan het opbouwen van het hexagram besteedt maakt na afloop het interpreteren van het antwoord vaak makkelijker: je bent meer gefocust en betrokken. Daarnaast is de duizendbladmethode gewoon leuk om te doen.

In het verleden verkocht uitgeverij Ankh-Hermes kokers met duizendbladstelen, maar daar zijn ze al geruime tijd mee gestopt. Sindsdien is duizendblad moeilijk verkrijgbaar in Nederland. De voormalige leverancier van Ankh-Hermes heeft echter nog wat voorraad! Via onderstaand formulier kan je duizendblad bij hem bestellen. De prijs is € 12,50 per bundel, en de verzendkosten zijn € 2,50. Nadat je bestelling is geplaatst wordt er contact met je opgenomen voor het doen van de betaling.

CAPTCHA
Please wait...

4 Responses to Duizendblad

 1. Ivon Versnel says:

  “Sindsdien is duizendblad moeilijk verkrijgbaar in Nederland.” ??!! Duizendblad is één van de meest algemeen voorkomende wilde planten, ook in Nederland!

  • Dat klopt, en toen ik zei dat ‘t moeilijk verkrijgbaar is bedoelde ik natuurlijk dat het nergens meer in winkels of anderszins te koop is. Maar zelf oogsten is het leukste. Overigens zijn er plekken waar de plant want minder voorkomt (zie hier http://www.verspreidingsatlas.nl/0004#) dus dan is het wel handig om het te kunnen kopen.

  • P.S> biedt jij het nog steeds te koop aan? Ik meen me te herinneren dat je in 2014 nog een partij te koop had.

   • Ivon Versnel says:

    Hoi Harmen dank voor de aanvulling die je geeft. Ik was bezig het te kweken in m’n moestuin nav een bestelling van iemand, maar t eerste jaar komt er nog geen steel/bloem aan. Ik had destijds n paar bosjes uit m’n achtertuin geoogst, gewoon voor de leut, en op je forum gezet. Die heb ik inmiddels wel verkocht: voor 2,- per bosje 😉

Leave a Reply