Boek voor beginners

voorkant-kleinAl geruime tijd is mijn eerste boek De I Tjing in ons leven (Uitgeverij Schors Amsterdam, 1996) niet meer verkrijgbaar, maar regelmatig krijg ik de vraag of ik nog een exemplaar heb. Voor een tijdje kon ik uit eigen voorraad putten, maar dat is nu niet meer mogelijk, en ik moest nieuwe gegadigden dus doorverwijzen naar andere mogelijke bronnen.

Dankzij de geneugten van internet is het nu niet zo moeilijk meer om zelf een boek uit te geven, en ik heb dan ook besloten om mijn boek opnieuw te publiceren, maar dan enigszins gewijzigd c.q. aangevuld, onder de titel De I Tjing in theorie en praktijk. Van de achterkant:

De I Tjing of het Boek der Veranderingen vormt de duizenden jaren oude kern van het Chinese denken en is de praktische toepassing van het beginsel van Yin en Yang, de filosofie van het passieve en actieve principe. Het Boek der Veranderingen wordt reeds eeuwenlang geraadpleegd waarbij men enerzijds gebruik wil maken van de aan het boek inherente levenswijsheid, anderzijds van de directe adviezen die uit het consulteren van de 64 hexagrammen – de essentie van het boek voortvloeien.

Van de verschillende uitgaven van de I Tjing is qua authenticiteit, duidelijkheid en inzicht, die van de Duitse zendeling Richard Wilhelm nog steeds de toonaangevende vertaling. Omdat desondanks de hoeveelheid tekst en symboliek die bij een raadpleging wordt aangeboden verwarring kan scheppen over wat wel of niet essentieel en urgent is, heeft Harmen Mesker in zijn I Tjing in theorie en praktijk een aantal verhelderende commentaren, tips en uitleggingen gegeven, die het werken met de I Tjing eenvoudiger en nuttiger maken.

Mesker´s I Tjing in theorie en praktijk vormt een ideale aanvulling op de vertaling door Wilhelm en zal voor velen de juiste oplossingen weten te vinden voor complexe problemen en een ideale leidraad en orakel blijken te zijn.

“Een begrijpelijke, nuttige publikatie voor ieder die met de I Tjing werkt of wil werken om uit te vinden, wat nu werkelijk essentieel en aan de orde is in zijn leven.” (Biblion recensie)

“Ongetwijfeld het beste boek over de I Tjing dat tot dusver in het Nederlands verschenen is.” (Tekos)

“Een vlot leesbare uitleg van de I Tjing. Mesker weet voor alles duidelijk te maken hoe eenvoudig en helder de achterliggende gedachten zijn.” (Koördanser)

I Tjing in theorie en praktijk is een herziene uitgave van De I Tjing in ons leven (Uitgeverij Schors Amsterdam, 1996)

Download hier een voorproefje uit het boek, inclusief de inhoudsopgave. Het boek kost € 22,50 als paperback en € 15,– als e-book.

Paperback
E-book

One Response to Boek voor beginners

  1. Pingback: Boekentip: Starten met I-Ching | delotusvijver

Leave a Reply